2016. május 22., vasárnap

ÁLOMVILÁG VAGY HAZUGSÁG?

Forrás: Internet: NAVA.hu
Péntek reggel hallgatom a közszolgálati rádiót, benne miniszterelnökünk. Szól a szöveg, közben reggeli kávémat szürcsölgetem. Egy mondatnál majdnem visszaköptem a kortyot.
Ahogy szokás, idézni csak tiszta forrásból lehet, és klasszikusokat csak pontosan. Tehát az ominózus szöveg a következő: „…Mert hol is van Európa magja? Korábban azt hittük, Európa magja a német-francia tengelyen van. De, ha megnézzük az elmúlt öt év gazdasági eredményeit, inkább nyolc évét,, és kivetíti a mostani gazdasági folyamatokat a jövőbe, akkor azt látja, hogy Európa gazdasági motorja Közép-Európában van Tehát, ha Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Csehország – ide kapcsolnám még Romániát – nem nyújtana olyan gazdasági teljesítményt, akkor az európai átlagos  gazdasági teljesítménye nem hogy nőne évről-évre, hanem csökkenne.
…Jó kérdés, hogy hol van ennek az európai kultúrának, ennek az Európai Uniónak a magja. Lehet, hogy ma még nyugaton van, de én azt látom, hogy súlypontja – hogy ne a mag kifejezést használjam – folyamatosan Közép-Európa irányába mozdul el. Közép-Európa Németországgal együtt lassacskán bekövetkezik az, hogy ezt nevezhetjük Európa magjának.”
Na, itt álljunk meg egy pillanatra. Ne mondják azt, hogy csak szavakat ragadok ki valamiféle összefüggésből. A fentiek gondolatilag egy kerek egészet alkotnak. Akkor mi a gond?
A gond az, hogy ez a logika a valóság legelemibb tényeit dobja sutba.
Forrás: Internet: NOL.hu
A gazdasági teljesítményt általában abban mérik, hogy ez előző év nemzeti össztermékéhez (GDP) viszonyítva mekkora a növekedés százalékban kifejezve. Ha összehasonlítjuk a számokat, a dolog akkor se stimmel igazán. A hirtelen rendelkezésre álló források szerint az Unió egy főre vetített átlag GDP-je 18 527 116 dollár évente. (Minden adat az egy főre vetített, dollárban kifejezett értéket jelenti.) Németországé 3 874 437 dollár. Magyarországé 136 989 dollár, azaz  3,5 százaléka a német GDP-nek.
Ha kis hazánk évi 3 százalékkal növeli GDP-jét, az azt jelenti, hogy az egy főre jutó összeg 4107 dollárral növekszik. Németország 2015-ben ugyan 1,8 százalékos növekedést valósított meg, ám ennek értéke 69 739 dollár. Így kiderül, hogy a százalékos adatok ugyan nagyon látványosak, és kitűnően felhasználhatók a propagandában, azonban közük sincs az embereket általában érdeklő valós adatokhoz. Ugyanis a németek a mérsékelt növekedése 16,98-szor többet jelent nominális értéken, mint a magyar 3 százalék (4107).
Forrás: Internet
E számok alapján nem igazán lehet komolyan venni a miniszterelnök látomását a közép-európai „mag” Európáról. Nem más ez, mint jó pesti mondással: parasztvakítás. De legyünk körültekintőek, tekintsük át, a közép-európai országok GDP-jét valódi értéken a 2015-ben. Lengyelország: 547 894 dollár, Csehország 205 270 dollár, Szlovákia 99 869 dollár, Románia 199 093 dollár. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor a közép-európai országok összesen 1 189 115 dollárt produkálnak, ami a német teljesítmény kevesebb, mint fele.
Persze ez a lemaradás a miniszterelnök szerint migrációs hullámnak köszönhető, és főleg Soros Györgynek és a háttérhatalomnak. Orbán Viktor szerint ez a háttérhatalom azoknak a civil kezdeményezéseknek az összessége térségünkben és hazánkban, amelyek támogatását a már-már ördöginek beállított Soros György alapítványai adják. Idézzük a szólót:
„… Felhívom a figyelmet egy másik összefüggésre: Az amerikai kampányon túl, Magyarországra és Lengyelországra és Közép-Európára való megjegyzéseknek van egy politikai tartalma. Ezek nem véletlen elszólások és ezek megszaporodtak, amióta a migráns válság időszakát éljük. A Demokrata Párt vezetői mögött – mindannyian tudjuk, hogy – Soros Györgyöt kell látnunk. És Soros György közzétette az Európába történő muszlim bevándorlás hat pontját, ahol meghirdette, hogy minden évben be kell engedni legalább egymillió muszlimot. …Európának örülnie kell, hogy ilyen lehetőséghez jutott, nem pedig védekezni kellene. Azt is mondta, hogy ez sok pénzbe kerül, amit ő meghitelez. … Itt Közép-Európában létezik egy háttér-hatalom, amely Soros nevéhez köthető. Ő az amerikai Demokrata Párt legfontosabb finanszírozója, ezért a száj Clintoné, a hang Soros Györggyé. …És miután Magyarország ott van, ahol: Közép-Európában… mi akadályát jelentjük ennek a Soros-féle amerikai tervnek.”
Forrás: Internet, Népszava.hu
Gyorsan rákerestem erre a hat pontra, és figyelmesen elolvasva azt, nem igazán derült ki számomra, hogy ez a hivatalos Amerika, vagy a Demokraták hivatalos (tervezett) politikája lenne. Ez egy írás, amely az USA-ban egy vélemény folyóiratban és annak internetes oldalán jelent meg. Mint olyan – adott esetben – S.Gy. saját véleménye. Arról nem is beszélve, hogy a „befogadni kell” vagy az eredeti „befogadására kell berendezkednie” nem ugyanazt jelenti. De olvassák el az anyagot a fenti linken, tapasztalhatják a miniszterelnöki csúsztatásokat.
Tehát ezeket a miniszterelnöki szövegeket sokkal inkább a magyar közvélemény befolyásolásának, félrevezetésének foghatjuk fel, amelyhez a legelemibb félelmek gerjesztésével járul hozzá Orbán Viktor.
Nem lehet elmenni e szövegek mellett reakció nélkül. Már csak ezért sem, mert minden állampolgárnak joga van ahhoz, hogy valós információkhoz jusson az ország helyzetéről és politikájáról. Az igazmondás a legelemibb követelmény egy miniszterelnök esetében. Ez a beszélgetés pedig azt mutatta, hogy az egyik legfőbb közjogi méltóságnak eszébe sincs igazat mondani.
Ceterum censeo OV esse delendam!

1 megjegyzés:

  1. 2010 óta sok mindent gondoltam már Orbánról, hogy nem normális, hogy egy sajnálatra méltó beteg ember, hogy semmihez nem ért, hogy nem dolgozott életében egy napot sem, hogy teljesen hülyének néz, hogy szívatja az egész országot /kivéve a saját csókosait persze/, hogy tönkreteszi az országot, az egészségügyet, az oktatást, hogy az itthoniaknak beszéli ezt a töméntelen baromságot péntekenként, meg bárhol ahol megszólal, és amikor kint van az EU-ban akkor is az itthoniaknak kekeckedik, de végül is mindent teljesít amit kell, vagy amire köteleznek minket, hogy egyfolytában sorosozik, holott neki köszönheti a trambulint, amit a talpa alá kapott, hogy éljen vele/élt is, magának!!!
    Az még véletlenül sem volt benne nálam a pakliban, hogy "egy nagyformátumú politikus" lenne, soha egy percre sem, mintahogy sokan annak tartották már a Hősök tere-i beszéde óta, holott akkor is és azóta is egy szánalmas, hőzöngő ki seggfej volt.
    Mostanra viszont az a véleményem, hogy egy végtelenül aljas, primitív kommunikációs módszerekkel operáló, megosztó, link, garázda, szemétember került az ország meghatározó politikai vezető helyére a sleppjével együtt, mert ne tévedjünk a többi sem különb.
    Aki különb és tisztességes volt réges-rég eltűnt a köreikből.
    Mesterséges lebutításban érdekeltek és ezt törvényekkel is megtámogatták - minden szinten.
    Magyarul totális diktatúrára törekszik és szeretne berendezkedni itthon, az is egyértelmű, hogy az EU-ban is az ilyen típusú és gondolkodású politikusoknak játszik ezzel, szeretne az EU-n belül is jó nagy sz@rt kavarni, meghatározó tényező lenni /na ehhez azért több kéne szerencsére/, csak egyet nem értek, hogy ez hosszútávra miért jó neki???? A rövidtávot még csak-csak értem, ehhez az országot és benne magunkat nem értem.
    Akár országos szinten akár Európa szinten.

    VálaszTörlés